Smart bilköp i Arjeplog och inlandet

När man bor i Arvidsjaur eller Norrlands iland behöver man vanligtvis en bil. Samtidigt är bilmarknaden inte jättestor.

Smartaste bilaffären

En bilaffär handlar om att både köpa och sälja en bil. När man bor långt norrut kan det vara ett trixande att få ihop bilaffären. För att kunna köpa en bil behöver man ju pengar. Många bilägare kan behöva sälja sin bil för att kunna köpa en ny bil. Det gäller även om bilen är belånad. Samtidigt behöver de flesta personer som bor i Norrlands inland verkligen sin bil för att kunna ta sig till jobbet eller för att handla. Ibland kan du ha turen att du hittar den nya bilen och kan sälja den gamla bilen ungefär samtidigt. Men det kan vara svårt. Som norrlänning vill du också ha en riktigt bra bil, gärna fyrhjulsdrift, så att du känner dig trygg vintertid. Ett smart sätt att fixa hela bilaffären är genom att sälja bilen till Riddermark Bil som kommer och hämtar din bil i Arjeplog. Du får pengarna på kontot och kan köpa en ny bil. Du kan också köpa din nya bil hos Riddermark Bil, som har ett stort utbud av rejäla bilar som fungerar i det kalla klimatet.

Vinterbil

När man bor i Norrlands inland är det smart att satsa på en vinterbil. Bilen bör ha fyrhjulsdrift, gå stadigt på vinterväglag och ha en bra markfrigång. Det är många som köper SUV:ar, just för att få fyrhjulsdrift och rejält med utrymme mellan bilens underrede och vägen för att köra en säker bil. Säkerheten handlar både om att kunna ta sig fram vintertid, men också att klara en bilolycka med en älg eller en ren – realiteter i Norrlands inland. Det är också bra att ha en rejälare bil ifall du behöver hjälpa någon som har kört av vägen. Bland det fina med att bo i just Arjeplog och andra delar av Norrlands inland är just att människor hjälps åt. Alla är i samma situation och behöver hjälpa varandra. Det skapar en skön gemenskap.

Bilens klimatpåverkan

Om man bor så till att man måste äga en bil, så bör man naturligtvis tänka på klimatpåverkan. När du köper bil är det smart att satsa på en så bränslesnål bil som möjligt. Nyare SUV:ar behöver inte dra så jättemycket, utan kan ligga på runt 0,5 liter/milen när du kör 80 km/h. Om man kör bil kan det vara klokt att försöka köra så klimatsmart som möjligt: positivt för både omvärlden och plånboken.