Arjeplog – en pärla i hjärtat av Lappland

Arjeplog är en tätort uppe i norra delen av Sverige med runt 2700 innevånare och ligger i hjärtat av Lappland. Arjeplog ligger mellan de två insjöarna Uddjaure och Hornavan. Den unika Hornavan är Sveriges djupaste sjö med hela 221 meters djup. Arjeplog bjuder på storslagen norrländsk natur, samisk historia, shopping, aktiviteter och god mat och dryck.

Hur är det att bo i Arjeplog?

Vill man bosätta sig i Arjeplog finner man majestätiska fjäll, bra fiskevatten och mark att kunna bygga på om man önskar. Tätorten håller varje år en samisk kulturvecka för att främja den samiska kulturen och utbilda människor om detta unika kulturarv. Vill man skaffa sig en hyresrätt i Arjeplog, kan man vända sig till Stiftelsen Arjeplogshus som erbjuder hyresrätter med förstahandskontrakt. Man kan genom Arjeplogshus finna centralt belägna trivsamma lägenheter och vissa har även sjöutsikt! Hyrorna ligger lågt jämfört med till exempel Stockholm. I Arjeplog kan man finna en stor 2:a på 60 kvadratmeter för bara omkring 5000 kr. Det finns även möjlighet att köpa tomter, villor eller bostadsrätter. Köper man ett hus i Arjeplog, ligger priset mycket lågt jämfört med andra städer som Stockholm. Här kan man lätt finna ett hus från 300 000 kronor till cirka runt miljonen. Köper man ett hus kan det ibland behöva renoveras. Oavsett om man bor i ett hus Arjeplog eller på annan ort, är golven i ett hus mycket viktiga. Bor man i Stockholm, kan man anlita k3golv.se som med stor kunnighet kan slipa, renovera och lägga riktigt fina nya golv! Att finna tomter i Arjeplog kan vara en riktigt bra affär då de inte kostar mer än runt 200 000-500 000 kronor. Arjeplog är perfekt om man älskar natur då man både på sommaren och vintern kan ägna sig åt naturaktiviteter. Man kan vandra, åka hundspann, fiska eller njuta av det magiska norrskenet med en picknick under stjärnorna!

Att göra i Arjeplog

I Arjeplog finns det många spännande aktiviteter man kan göra! Inne i staden kan man besöka Silvermuseet som skildrar ortens historia inom samekultur. Man kan äta gott på Restaurang Vuoggatjålme, Leon’s Steakhouse, Hornavan eller till exempel besöka Viltbutiken för en fika. Viltbutiken erbjuder även lokala delikatesser att äta, som viltkött av ren och älg. På sommaren kan man vandra och gå längs med Vaukaleden. Utsikten från Galtispouda är ett måste om man befinner sig i Arjeplog och vandrar! Denna utsiktsplats ger en majestätiskt vy över sjön Hornavan och räknas till Sveriges vackraste utsiktsplats. På vintern kan man åka hundspann, snöskoter, gå på älgsafari, åka skidor eller varför inte testa icedriving? Icedriving är ett adrenalinfyllt äventyr med bilkörning på ren is! Arjeplog har mycket att erbjuda i hjärtat av Lappland med sin unika samiska kulturhistoria och storslagna natur!