Flytta hus från Norrland till Stockholm? Ta hand om taket

Har du hittat ett vackert hus i Norrland som du bestämt dig för att flytta till din tomt i Stockholm? Det är ett smart sätt att få ett riktigt fint hus utan att det kostar för mycket. Bland det viktigaste på ditt hus är taket. Låt en firma ta hand om ditt tak, så kommer huset hålla länge.

Ta hand om taket

Visst är det roligt att få installera en kamin i vardagsrummet eller att få fixa iordning badrummet, men det viktigaste på ditt hus är basen: grunden, husstommen och taket. För att ditt hus ska hålla och må bra är det viktigt att du regelbundet ser över taket, byter pannor som läcker och tar hand om takdelar som förskjutits eller blivit förstörda av snö eller oväder. Anlita DM Tak för att renovera, restaurera, måla eller anlägga ditt hustak.

 

Flytta hus

Att köpa hus i Stockholmstrakten är dyrt, vare sig det handlar om bostadshus eller sommarstuga. Då kan du istället köpa en tomt och sedan frakta ett fint hus från Norrland och ställa på plats. Du får ett bra hus till ett riktigt bra pris. Att flytta ett hus 50-100 mil låter dyrt, men det är faktiskt billigare än att bygga ett hus från grunden. Det som också är bra med att flytta ett hus är att det går så mycket snabbare. När det väl är på plats är det bara att flytta in. Naturligtvis måste du kolla över huset, särskilt taket, och du måste du ansluta huset till vatten- och elnätet, men det går mycket snabbare än att behöva göra allt från grunden. Att flytta ett hus är också ett smart sätt om du vill ha en fin timrad sommarstuga kring Stockholm. Ett äldre hus har så mycket mer patina och själ än ett nybyggt fritidshus. Förutom att det också är bra utifrån miljö och klimat – att återanvända det som redan finns. Har du tur hittar du ett lagomt hus i nedre Norrland, men även om du måste frakta huset ända från Arjeplog kommer du göra en bra affär.