Fäll dina egna träd i Arjeplog

Om du letar efter sätt att bli mer hälsosam och komma igång med att fälla dina egna träd, så finns det ingen bättre idé än en stuga i Norrland. Arjeplog är en storslagen kommun som till ytan är större än landskapet Skåne och är Sveriges vattenrikaste kommun med 8 727 sjöar och vattendrag.

Köp sågsvärd hos RemButiken.se

Med tanke på alla fördelar med skogen finns det gott om skäl att flytta till Arjeplog och börja fälla träd. Här finns det även många gårdar du kan köpa med avverkningsbar skog som kan göra uppvärmningen billig. Att köpa en gård med flera hektar skog är en klok investering eftersom du kan använd träden till så många saker. Förutom uppvärmning kan du fälla träd för att såga ditt eget virke eller sälja julgranar. Möjligheterna är många och det enda du behöver är en motorsåg! Hos RemButiken.se hittar du allt du behöver till din motorsåg som till exempel sågkedjor, sågsvärd och olja. Deras enkla guider ger hjälp med bland annat hur du väljer rätt längd på sågsvärdet. Kom ihåg att du behöver ett större svärd till din motorsåg för kunna fälla träd. De kortare svärden är lämpligare för buskar och grenar.

Fördelarna med att flytta till Arjeplog och bo nära skogen är många:

  • Hjälper dig att andas bättre – Att bo i skogen och nära träden hjälper dig bokstavligen att andas bättre. Träd kan nämligen absorbera luftföroreningar som orsakar sjukdomar hos människor. Det är därför inte förvånande att det känns så bra att vistas ute i naturen.
  • Minskar din depression, stress och ångest – Forskningen visar att träd har en gynnsam effekt på människors psykiska hälsa. Ju närmare människor bor skogen desto mindre lider människor av depression, stress och ångest. En intressant upptäckt är att denna gynnsamma effekt påverkar alla typer av människor, oavsett bakgrund och utbildning. Till exempel kommer en låginkomsttagare som bor nära skogen vara lyckligare än en rik person i tätorten.
  • Främjar ett friskt sinne och välbefinnande – Att vistas i skogen är inte bara bra för kroppen, utan även avkopplande för själen eftersom det rensar bort negativa tankarna och stressen du har.
  • Ökar din kreativitet och fokus – Om du känner dig tom på idéer finns det inget bättre än att vistas i skogen. Skogen kan stimulera dina kreativa sidor och problemlösningsförmåga mer än vad du tror, enligt viss studier upp till 50 procent mer kreativ.