Bygg ett Norrlandsinspirerat hem i Bromma

Älskar du den norrländska stilen med fjällstugor som du kan hitta i bland annat Arjeplog så kan du bygga i denna stil även om du ska bygga nytt hem i Bromma. Du kan hitta en massa inspiration och skapa dig ett eget Norrlandshem fast du bor mitt i Stockholm. För det första är trä ett dominerande inslag och något som är typiskt för Norrland. Du kan därför välja en träfasad och även satsa på mycket trä inne i villan. Naturmaterial och färger bör ta överhanden om du vill ha den rätta fjällkänslan.

Få hjälp med ett hållbart tak

Om du ska bygga en villa från grunden är det viktigt att du tar hjälp av en plåtslagare Bromma som hjälper dig lägga ett hållbart och snyggt tak som du kan ha i flera år. Plåt är ett stabilt material som är perfekt ämnat för den svenska vintern och alla dess väderomslag. Tillsammans med din plåtslagare kommer ni fram till en lösning som passar för just ditt hus. De kan även hjälpa dig om du vill ha en terrass eller annat tillbygge. Tänk över vilken typ av tak du vill ha på ditt hus innan du kontaktar dem så de har något att förhålla sig till.

Skapa ett lugn i hela hemmet

Är det något som verkligen kännetecknar Norrland så är det lugnet. Miljön är lugn, människorna är lugna och hemmet ska vara en lugn och trygg plats. Det kan du enkelt fixa med hjälp av en del växter och sköna naturfärger. Tänk ”less is more” så kommer du vara en bra bit på vägen. När det kommer till köket kan du satsa på vita detaljer i porslinet för en lugn och skön kontrast. Just matplatsen är ett rum som verkligen bör utsöndra lugn och där du kan spendera tid med din familj efter en lång arbetsdag.

Sätt fokus på ett par saker

I Norrland håller man det enkelt och det gäller även hemmen. Låt ett par av dina inredningsfavoriter stå i fokus i hemmet och undvik att ha för mycket prylar framme. Du kan även behöva investera i bra förvaring för att enkelt kunna plocka undan det som du inte vill ska synas. Det kanske är extra relevant för dig som har barn som lägger fram leksaker varje dag.