Bo i Arjeplog eller i en by

 

Om du drömmer om att bo i en mindre ort som Arjeplog, så uppstår alltid frågan om du ska bo i själva samhället eller ute i en by. Både boendeställena har sina för- och nackdelar.

Bo i tätorten

Det som är skönt med att bo i en tätort som Arjeplog, Arvidsjaur eller Vilhelmina är att du får stadens fördelar, samtidigt som det ändå innebär ett relativt fritt liv. När du bor i en liten tätort som Arjeplog har du alltid närhet till naturen, du kan bada, fiska eller bara ta skotern hemifrån villan och snabbt komma ut på skoterlederna. Dock är det alltid dyrare att köpa ett hus i ett villakvarter, än ett hus på landet. När du bor inne i en tätort är det enkelt när du ska handla, men du har inte lika stor plats som på en riktig gård på landet.

Bo på landet

Det bästa med att bo på landet är friheten. Du kan ha en stor trädgård, stall för hästar eller får, ett rejält garage och en gäststuga. Det är enkelt att ta sig ut i naturen när man bor på landet och så är det lugnt och skönt. Du kan sitta i ditt köksfönster och se en räv eller älg gå förbi.